VOORWOORD

HENNIE KUIPER

VOORWOORD HENNIE KUIPER


Bikkels voor Bikkels,Beste bezitters van dit prachtige boek. Het is een eer voor mij om voor dit fantastische boek het voorwoord te mogen schrijven.


"Bergh in het Zadel" is onderhand een begrip geworden. Wat een groep enthousiaste mensen allemaal niet kan bewerkstelligen! Als ik bij deze organisatie als ambassadeur weer te midden van jullie ben, voel ik me in een warm bad. Bergh-Leipzig-Bergh was geen gemakkelijke opgave.


Maar naarmate het lijden toe neemt, komt ook het respect voor de medemens naar boven. Bij het afzien verkleint het denken. Je lijdt. Maar wel voor een gigantisch mooi iets. Je weet waarvoor je het doet. Voor andere Bikkels die vaak een ongelijke strijd voeren!


Het lijkt wel de laatste week in de Tour de France. Je weet dat na al dat afzien je dierbaren op je wachten op de Champs Eelyse in Parijs. Dat gevoel hebben jullie Bikkels in weer en wind, zon en regen, ook gevoeld. En wat nog mooier is, is dat jullie al deze ontberingen hebben getroost voor die andere zieke Bikkels. Proficiat.


En voor allen die dit boek kopen. Heel veel lees- en kijkplezier.

Sportieve groet,

Hennie Kuiper


Hennie Kuiper

Hendrikus Andreas (Hennie) Kuiper (Noord Deurningen (Overijssel), 3 februari 1949) is een voormalig Nederlands wielrenner, die als professional actief was van 1973-1988. Daarna is hij tot en met 1996 ploegleider geweest. Zijn erelijst is imposant: in 1972 werd hij Olympisch Kampioen op de weg en in 1975 wereldkampioen. Hij won onder meer twee keer (1977 en 1978) de Tour etappe naar Alpe d'Huez en werd twee keer tweede in het eindklassement van de Tour. Opvallend detail is dat hij geen enkele dag de gele trui heeft gedragen. Kuiper richtte zich aanvankelijk op de grote rondes, maar ontpopte zich in de tweede helft van zijn carrière als winnaar van grote klassiekers. Hij is nog steeds de enige Nederlander die de vier topklassiekers Milaan-San Remo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Ronde van Lombardije op zijn naam wist te schrijven.

Bron: Wikipedia

HENNIE KUIPER WIELERMUSEUM

Op de boerderij waar Hennie geboren is (Erve Kuiper), is een permanente expositie ingericht over de hoogtepunten uit zijn wielercarrière onder de naam Hennie Kuiper Wielermuseum. Foto’s, trofeeën en medailles brengen u terug naar de jaren dat Kuiper inkleuring gaf aan de wielersport in Nederland en vele rondes, klassiekers en kampioenschappen in het buitenland. Ook kunt u hier de fietsen bewonderen waarop hij destijds zijn overwinningen behaalde. De expositie is ingericht in een ambiance die weergeeft hoe hij destijds is begonnen en zijn loopbaan heeft opgebouwd. Het Hennie Kuiper Wielermuseum heeft inmiddels vele bezoekers getrokken die de wielersport een warm hart toedragen.

Meer informatie: henniekuiper.nl